Novi A8 je prvi serijski proizvedeni automobil koji je specifično razvijen za autonomni način vožnje. Audijev AI pilot u prometnoj gužvi preuzima nadzor nad vožnjom u sporo krećućem prometu na autocestama i otvorenim cestama do 60 km/h gdje fizička barijera razdvaja dva prometna pravca. Vozač može maknuti ruke s upravljača te se, ovisno o nacionalnim propisima, fokusirati na različite aktivnosti koje automobil podržava, kao što je na primjer gledanje TV programa na MMI zaslonu. Čim sustav dosegne svoja ograničenja, poziva vozača da ponovo preuzme kontrolu na upravljanjem. Iz tehničke perspektive, pilotirani asistent vožnje u koloni je revolucionaran. Tijekom autonomne vožnje, središnji kontrolni sustav pomoći vozaču (zFAS) kombiniranjem podataka sa senzora stalno izračunava sliku okoline. Osim radarskih senzora, prednje kamere i ultrazvučnih senzora, Audi je prvi proizvođač automobila koji također koristi laserski skener.

Uz cijeli paket inovacija, posebno je zanimljiv Audi AI aktivni ovjes koji u kombinaciji s pre sense 360° sustavom, velikom brzinom podiže automobil ako se detektira neizbježni poprečni sudar, čime se za sve putnike umanjuju njegove posljedice. Ovaj vrlo inovativni sustav ovjesa potrebnu energiju dobiva iz 48-voltnog električnog sustava. Audi ga sada po prvi put ugrađuje kao primarni električni sustav u sve izvedbe modela A8. U kombinaciji s naprednim zračnim ovjesom modela A8, ovaj inovativni koncept ovjesa osigurava potpuno novo iskustvo vožnje.

Novi A8 krenut će u prodaju na njemačkom tržištu s dva temeljito revidirana V6 turbo motora: 3.0 TDI i 3.0 TFSI. Dizelski motor razvija snagu od 210 kW (286 KS), a benzinski motor 250 kW (340 KS). Nešto kasnije u ponudi će biti dva osmerocilindrična motora – 4.0 TDI sa 320 kW (435 KS) i 4.0 TFSI sa 338 kW (460 KS). Ekskluzivna top izvedba motora je izvedba W12 sa zapreminom od 6,0 litara.

Svi motori rade u kombinaciji s alternatorom-starterom pokretanim remenom (BAS), koji predstavlja osnovu 48 voltnog električnog sustava koji je novost za autoindustriju. Ova mild hybrid tehnologija (MHEV, mild hybrid electric vehicle) omogućuje automobilu krstarenje s ugašenim motorom s unutrašnjim sagorijevanjem te njegovo uglađeno paljenje. To također uključuje proširenu start/stop funkciju i funkciju rekuperacije energije do 12 kW. Kombinirani efekt ovih mjera je dodatno smanjenje potrošnje goriva ionako učinkovitih motora – za do 0,7 litara na 100 kilometara u stvarnim uvjetima vožnje.